Zdrava in lepa v vseh obdobjih življenja

Društvo MSBZT Nova Gorica organizira strokovno srečanje Zdrava in lepa v vseh obdobjih življenja

Strokovno srečanje bo 13.11.2015 v veliki predavalnici Območne obrtne – podjetniške Zbornice Nova Gorica, drugo nadstropje, ul. Gradnikove brigade 6, Nova Gorica

PROGRAM STROKOVNEGA SREČANJA

• 8.15-8.45 Registracija
  • 8.45-9.00 Nagovor in predstavitev programa, Damjana Polanc, predsednica Društva MSBZT Nova Gorica
  • 9.00-9.45 Začnimo dan s skodelico poslovnega bontona, Irena Potočar Papež, univerzitetna diplomirana pedagoginja in profesorica slovenščine
  • 9.45-10.30 Zdrava v vseh obdobjih življenja, Alenka Zavrtanik Čelan, dr.med.,spec. ginekologije in porodništva
  • 10.30-11.15 Ohranjanje zdravja v različnih obdobjih ženske z ustrezno telesno aktivnostjo in pomen izvajanja vaj za krepitev mišic medeničnega dna, Maruša Zavnik, dipl. fiziot.
  • 11.15-12.15 ODMOR
  • 12.15-13.00 Sijoča koža, urejene roke in noge, ter dobro počutje v svojem telesu. Kaj za to lahko naredim sama? Kristina Rupnik Marković, kozmetični tehnik in dipl. m. s.
  • 13.00 -13.45 Lep nasmeh se začne z zdravimi zobmi in dlesnimi, Jasmina Komel dipl.m.s.; Nelida Casarsa, viš.med.ses; Vanja Šutila,dr.dent.med.
  • 13.45-14.30 Na poti k celoviti podobi, Lea Pisani, univ. dipl. ing oblikovanja tekstilij in oblačil
  • 14.30-15.15 Pozitivno naravnane v svet , Majda Šavko, profesorica pedagogike
  • 15.15-15.30 Razprava
  • 15.30 Razdelitev potrdil o udeležbi

• SPLOŠNE INFORMACIJE:

Vloga za pridobitev licenčnih točk za strokovno izpopolnjevanje/izobraževanje je bila oddana na Ministrstvo za zdravje. Vloga za pridobitev pedagoških točk za vpis strokovnega srečanja/dogodka v register izpopolnjevanj/izobraževanj je bila oddana na Zbornico – Zvezo.

Kotizacija z DDV znaša 120 EUR na udeleženca, članom Zbornice - Zveze, ki imajo poravnane članske obveznosti, se prizna 50% popust in znaša 60 EUR. Kotizacijo se poravna po izstavitvi računa Društva MSBZT Nova Gorica po izvedbi strokovnega srečanja. V ceno je všteta organizacija srečanja, delovno gradivo in pogostitev v odmoru.

Za dijake, študente, upokojene, ki so člani Društva MSBZT Nova Gorica je izobraževanje brezplačno (sklep 3, 5. seja IO društva MSBZT Nova Gorica v mandatu 2014/2018)

Prijavite se: izključno preko e-prijavnice, ki je na spletni strani Zbornice – Zveze do 11.11.2015, oziroma do zasedbe mest (90 udeležencev).

Vljudno vabljeni!

Damjana Polanc, predsednica Društva MSBZT Nova Gorica,

e-naslov: info@drustvo-mszt-novagorica.si

STROKOVNO SREČANJE: ZDRAVA IN LEPA V VSEH OBDOBJIH ŽIVLJENJA je namenjeno izvajalcem zdravstvene in babiške nege ter vsem, ki jih strokovno srečanje zanima.

Cilj strokovnega srečanja je spoznati in upoštevati vse spremembe, ki jih ženska doživlja v vseh obdobjih življenja, spoznati pomen izvajanja presejalnih testov, telesne aktivnosti in pomen pravilne izvedbe vaj mišic medeničnega dna. Spoznali bomo načine ohranjanja zdrave kože, negovanih rok in nog ter pomen dotika za dobro počutje. Osvojili bomo načine v skrbi za zdrave zobe in obzobnega tkiva. Srečanje bo prepleteno z spoznavanjem bontona, pomena skrbi za celovito podobo in pozitivne naravnanosti za obvladovanje stresa.

Na strokovnem srečanju je dobrodošel prispevek s strani udeležencev v obliki pripomočkov za nego (mila, pripomočki za ustno higieno, plenice, vložki, čistilni robčki…..) za vse, ki pomoč potrebujejo. Člani izvršnega odbora Društva MSBZT Nova Gorica bomo poskrbeli, da bo pomoč prišla v prave roke.