Vabilo na strokovno ekskurzijo v muzej Florence Nightingale v Londonu

V Društvu MSBZT Nova Gorica se ponovno vračamo v zgodovino. 1. aprila 2016

se bomo zopet podali v muzej naše vzornice Florence Nightingale, tokrat v Londonu.

Na pot se bomo odpravili 1. aprila 2016 z avtobusom iz Nove Gorice do Benetk, od tam pa nadaljujemo potovanje predvidoma ob 8.40 z letalom v London.Po pristanku v Londonu in po ureditvi formalnosti sledi vožnja do mesta in panoramski avtobusni ogled glavnih znamenitosti, popoldne pa je rezerviran za ogled muzeja Florence Nightingale. Naslednja dva dni nas čaka vzpon z vzpenjačo Emirates, vožnja po Temzi in še veliko drugih doživetij. 3.4.2016 popoldne sledi odhod na letališče in predviden polet ob 20.25 ter prihod v Slovenijo v nočnih urah.

Za ekskurzijo bomo člani in članice Društva MSBZT Nova Gorica odšteli 450 €, nečlani pa 485 €. Plačilo je možno poravnati na obroke 6, 5, 4, 3, 2,- obrokih ali v enem obroku, odvisno od časa prijave.

PRIJAVITE SE PISNO: Damjani Polanc, Društvo MSBZT Nova Gorica, Rejčeva 4, 5000 Nova Gorica ali na e. naslov: info@drustvo-mszt-novagorica.si. Glede na prejeto prijavo dobite domov položnico (za plačilo v enem znesku) ali več položnic (za obročno plačevanje).

Ob prijavi navedite: ime in priimek (kot je navedeno v vaših osebnih dokumentih!), naslov, telefon-raje št. mobilnega telefona, e-naslov (če ga imate), članstvo v Društvu MSBZT Nova Gorica (DA/NE) in sostanovalko/sostanovalca v hotelski sobi, če ste se že dogovorili. Pripišite tudi, če želite obročno plačevanje ( število obrokov) ali želite plačati v enem znesku.

Prijave zbiramo od oktobra 2015 do 15. marca 2016, oziroma do zasedbe mest. V primeru, da iz tehtnih razlogov (bolezen..) potovanje odpoveste, vam povrnemo vplačano vsoto.

Vse, ki ste že odločeni, da se nam pridružite na strokovni ekskurziji, prosimo za zgodnjo prijavo, zaradi lažje organizacije.

Vabimo vas, da si na drugi in tretji strani ogledate podroben program strokovne ekskurzije ter se nam pridružite pri ogledu muzeja naše vzornice Florence Nightingale in drugih znamenitosti Londona.

Poleg programa, si oglejte kaj vse je vključeno v ceno, doplačila in posebne pogoje.

LONDON in FLORENCE NIGHTINGALE

Piccadily, Leicester Sq., Tower, Tower Bridge, Big Ben, Westminster Abbey, Hyde Park, Buckhingamska palača, Oxford Street, Greenwich

ČAS POTOVANJA: 3 DNI
NAČIN POTOVANJA: LETALO
DATUM POTOVANJA: 1. april 2016

1. dan: NOVA GORICA – BENETKE - LONDON
Odhod avtobusa iz Nove Gorice v Benetke. Predviden polet ob 08.40 uri. Po pristanku v Londonu in po ureditvi formalnosti vožnja do mesta in panoramski avtobusni ogled glavnih znamenitosti: od četrti Whitehall, kjer je nekoč moril Jack Razparač, do znamenitega mostu Tower Bridge in trdnjave Tower, sprehod preko Millenium Bridge ter ogled Tate Modern ter gledališča Globe. Nadaljevanje panoramske vožnje skozi City, mimo Trafalgar Square-a, Whitehalla in Parlamenta do mostu Vauxhall. Postanek na južni strani Temze za fotografiranje Parlamenta z Big Benom. Spet bomo prečkali Temzo in nadaljevali mimo Westminstrske Opatije, postaje Victoria, Hyde Park Corner-ja do Albert Hall-a, Albertovega Memorijala in mimo znamenite veleblagovnice Harrods. Popoldne pa si bomo ogledali muzej Florence Nightingale in bogato zbirko, ki zajema njene predmete od otroštva naprej, znamenito svetilko in predvsem njeno poslanstvo medicinske sestre vse do danes. Po ogledih nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan: LONDON
Po zajtrku sledi vožnja z najnovejšo atrakcijo v Londonu – vzpenjačo Emirates nad reko Temzo do mesteca Greenwich – tako si bomo mesto ogledali tudi iz ptičje perspektive. Sledi sprehod do starega observatorija in uradnega ničelnega poldnevnika. Prosto za ogled Observatorija, ladjice Cutty Sark (trenutno v popravilu), Pomorskega Muzeja ali pa za prijeten sprehod po mestecu in po živahni tržnici. Nato se bomo vkrcali na ladjico in se popeljali po Temzi do Tower Bridga, kjer bomo izstopili in ogled mesta nadaljevali peš. Sprehod do katedrale sv. Pavla ter po parkih Hyde Park, Green Park in St. James's Park, mimo Buckinghamske palače do Parlamenta ter do Westminsterske opatije. Zvečer pa bomo obiskali še Piccadily in Leicester Square. Nočitev.

3. dan: LONDON - BENETKE – NOVA GORICA
Zajtrk in prosto dopoldne na znameniti ulici Oxford Street, predlagamo pa tudi obisk Britanskega muzeja. Popoldne odhod na letališče ter predviden polet ob 20.25 uri proti izbranemu letališču. Prevoz v Slovenijo ter prihod v nočnih urah.

OPOZORILO: V KOLIKOR BI SE URE LETOV BISTVENO SPREMENILE IN NE BI OMOGOČALE VEČ VSEH OGLEDOV V TREH DNEH BOMO ZA ISTO CENO IZPELJALI ' 4 DNEVNI IZLET ' S TEM, DA BI BIL POVRATEK 4 DAN ZGODAJ ZJUTRAJ IZ LONDONA.

CENA VKLJUČUJE:
- Letalsko vozovnico samo z ročno prtljago v London in nazaj (največje dovoljene dimenzije 56 x 45 x 25cm),
- Letališke pristojbine,
- Prevoz v Benetke in Nove Gorice in nazaj,
- Prevoz letališče – hotel – letališče v Londonu,
- Avtobusni panoramski ogled mesta London,
- Lokalni prevoz (metro ali avtobus) v času skupnih ogledov,
- 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvo-posteljnih sobah,
- Ogled Greenwicha in ladjico po Temzi,
- Vzpenjačo Emirates
- Vstopnino v Muzej Florence Nightingale
- Slovenskega vodnika,
- Organizacijo in izvedbo potovanja,
- DDV.
- Ogled Britanskega muzeja je brezplačen
- Zavarovanje CORIS z asistenco (kritje do 25.000€)

DOPLAČILA:
- Enoposteljna soba 99€
- Oddana prtljaga do 15 kg 25€
- Vstopnine po želji – Madame Tussauds že od 22 GBP
- večerja od 15€ do 25€

Posebni pogoji za potovanje z nizko cenovnimi prevozniki: Pridržujemo si pravico do:
a. zamenjave vrstnega reda ogledov;
b. ime in priimek morata biti enaka kot na osebnem dokumentu s katerim boste potovali ( osebna izkaznica ali potni list);
c. sprememba imena povzroči stroške spremembe imena pri letalskem prevozniku
d. polet je na redni liniji, na letalu ni obroka, časi poletov so informativni.

Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje, ki so sestavni del programa in pogodbe/voucherja in posebni pogoji so sestavni del programa in so Vam kot posebna tiskana priloga k programu na voljo na www.jazon-6.si

Ljubljana 7. oktober 2015
Program strokovne ekskurzije je za nas pripravila Jasna Smeh iz turistične agencije

JAZON-6, Sp. Pirniče 9d, 1215 Medvode, tel. 059710931, email: info@jazon-6.si