Vabilo na strokovno ekskurzijo v laboratorije zeliščnih pripravkov za nego v Manosque in Eze v Provansi

V letu 2015 organiziramo več dnevno zanimivo strokovno ekskurzijo, tokrat v laboratorije v Provansi. Tudi to potovanje je za nas pripravila turistična agencija JAZON-6.

Na pot se bomo odpravili 28.5.2015 v večernih urah z avtobusi, ki bodo odpeljali iz avtobusne postaje (AP) Ajdovščina, AP Šempeter naprej od knjigarne do AP Nova Gorica. V Novi Gorici počakamo na avtobus iz Tolmina (AP Tolmin), ki bo glede na vaše želje ustavljal na AP na poti proti Novi Gorici. Skupaj bomo nadaljevali nočno vožnjo proti Franciji. Po nočni vožnji nas čaka obilo naravnih in drugih lepot, da si jih ogledamo v naslednjih dneh. Peljali se bomo skozi Grand Canyon du Verdon, Moustiers – Ste - Marie, Monosqe, Arles, Les Baux, Citadella des Baux, Nico, Ezo, Monaco, Monte Carlo, pa še kje.. Na poti bomo obiskali laboratorije za nego, muzeje, zanimive kraje. Občudovali bomo področja, kjer je doma sivka, vinogradi, si ogledali keramiko iz fajanse in spoznavali zgodovino teh krajev. Strokovno ekskurzijo in druženje bomo zaključili z vožnjo proti domu v večernih urah. V Slovenijo bomo prispeli 1.6.2015 v zgodnjih jutranjih urah.

Točna ura odhoda bo javljena prijavljenim.

Za ekskurzijo bomo člani in članice Društva MSBZT Nova Gorica odšteli 300 €, nečlani pa 349 €. Plačilo je možno poravnati na obroke ( 7, 6, 5, 4, 3, 2,- obrokih ali v enem obroku), odvisno od časa prijave.

PRIJAVITE SE PISNO: Damjani Polanc, Društvo MSBZT Nova Gorica, Rejčeva 4, 5000 Nova Gorica ali na e. naslov: info@drustvo-mszt-novagorica.si . Glede na prejeto prijavo dobite domov položnico (za plačilo v enem znesku) ali več položnic (za obročno plačevanje).

Ob prijavi navedite: ime in priimek, naslov, telefon-raje št. mobilnega telefona, e-naslov (če ga imate), članstvo v Društvu MSBZT Nova Gorica (DA/NE), na kateri avtobusni postaji boste vstopili. Pripišite tudi, če želite obročno plačevanje ( število obrokov) ali želite plačati v enem znesku.

V ceno je všteto tudi osnovno nezgodno zavarovanje. V primeru, da iz tehtnih razlogov potovanje odpoveste, vam povrnemo vsoto, ki ste jo vplačali.

Prijave zbiramo od oktobra 2014 do 10. maja 2015, oziroma do zasedbe mest.

Vabimo vas, da si na drugi strani ogledate podroben program strokovne ekskurzije in se pridružite dobri družbi, ki se bo podala raziskovat lepote Provanse!

STROKOVNA EKSKURZIJA V LABORATORIJE ZELIŠČNIH PRIPRAVKOV ZA

NEGO V MANOSQUE IN EZE V PROVANSI

provansa

ODHOD: 28.5.2015 zvečer

1. DAN:
avtobus: AJDOVŠČINA – NOVA GORICA – ITALIJA – FRANCIJA
avtobus : TOLMIN - NOVA GORICA – ITALIJA - FRANCIJA

2. DAN: soteska VERDON – MOUSTIERS ST. MARIE – MANOSQUE – L’OCCITAINE – ARLES
Po nočni vožnji vas že v dopoldanskih urah čaka eden od vrhuncev potovanja: vožnja skozi slikovito in globoko sotesko reke Verdon, imenovano tudi “Grand Canyon du Verdon”, naravni rezervat pod več stometrskimi stenami, ki so nastale z rečno erozijo. Na reki je umetno ustvarjenih tudi več jezer. In prihod na področje slikovite gornje Provanse, na področje sivke in medu. Nadaljevanje potovanja v Moustiers – Ste – Marie, ki slovi po keramiki iz fajanse. Postanek v vasici Manosque, ki je ohranila svoj šarm v obnovljenih vaških predelih in na mestnih trgih. Tu ustvarjajo dišave in kozmetiko svetovne znamke L’occitane. Med ogledom muzeja bodo vaša čutila božale dišave Mediterana. Po ogledu vožnja v Arles, imenovan tudi »galski Rim«, danes pod zaščito UNESCA. Številni kulturno zgodovinski spomeniki in muzeji pričajo o bogati preteklosti od Keltov, Grkov, Rimljanov do srednjega veka. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. DAN: ARLES – LES BEAUX – NICA
Po zajtrku sprehod po mestnem središču, kjer je ustvarjal Vincent Van Gogh in vožnja mimo oljčnih nasadov in vinogradov v Les Baux. Ena najlepših vasic v Franciji se nahaja na skalnem platoju 245m visoko in se ponaša s prekrasnim razgledom na Arles, Camargue in na Alpile. Ta izjemna kamnita trdnjava čuva bogato kulturno dediščino, stavbe izjemnega pomena iz različnih arhitekturnih obdobij pa so bile natančno obnovljene in danes gostijo številne muzeje in galerije. Še posebej pa je zanimivo središče vasice – "Citadella des Baux". Lahko boste raziskovali njeno zanimivo preteklost z ogledom saracenskih stolpov, številnih kapel, muzeja starega orožja… ali pa preprosto pohajkovali po ulicah, kjer ponujajo številne provansalske dobrote in dišave. Po ogledih vožnja v Nico in popoldanski sprehod po »kraljici Azurne obale« do operne hiše in na znamenito cvetlično tržnico. Nekaj prostega časa in proti večeru nastanitev v hotelu. Zvečer odhod na provansalsko večerjo. Nočitev.

4. DAN: NICA – eze – monako – ITALIJA – NOVA GORICA – AJDOVŠČINA
Po zajtrku vožnja po panoramski cesti v Eze, ki kraljuje okoliškim krajem. Ogled parfumerije in postopka izdelovanja te magične dišave ter možnosti nakupa. Nadaljevanje vožnje do žepne kneževine Monako. Postanek za ogled eksotičnih vrtov na vstopu v kneževino, kjer že 80 let gojijo redke in čudovite rastline iz tropskih in subtropskih področij, obenem pa je iz vrtov čudovit razgled na palačo in katedralo. Ne pravijo zaman, da je to “čarobni vrt odprt proti nebu s pogledom na Mediteran…”. Sprehodili se boste skozi čudovite vrtove pri Oceanografskem muzeju do katedrale, kjer so gradovi knežje palače. Nato še skok v svetovljanski Monte Carlo, središče igralništva, razkošnih hotelov, draguljarn in znamenite avtomobilske dirke Grand Prix. Zvečer začetek potovanja v Slovenijo, kamor je predviden prihod v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz, cestnine in cestne pristojbine, parkirnine,zunanji ogledi, obisk muzeja L’Ocitane, obisk parfumerije Fragonard, vstopnina ogled eksotičnih vrtov, vstopnina na citadelo v Les Baux, 2x nastanitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3, 1 večerja v hotelu v Arlesu,1 provansalska večerja v restavraciji v Nici, osnovno nezgodno zavarovanje, strošek organizacije in izvedbe potovanja, DDV. Doplačilo: enoposteljna soba 99€. Opomba: triposteljne sobe so izključno na vprašanje, v veliki večini hotelov jih nimajo.

Vabilo in program