Strokovna ekskurzija v Socialno varstveni zavod Dutovlje in pohod po Kosovelovi poti oziroma ogled Vilenice

Spoštovani članice in člani Društva MSBZT Nova Gorica!

24. maja 2014 ste vabljeni

NA STROKOVNO EKSKURZIJO V SOCIALNO VARSTVENI ZAVOD DUTOVLJE IN POHOD PO KOSOVELOVI POTI oziroma OGLED VILENICE za udeležence, ki se pohoda ne bi udeležili

Tokrat vas vabimo na Kras. Združili bomo ekskurzijo in pohod. Najprej bomo obiskali SOCIALNO VARSTVENI ZAVOD V DUTOVLJAH. V Sežani si bomo ogledali BOTANIČNI VRT, katerega začetki segajo v leto 1848.V botaničnem parku je več 100 različnih vrst eksotičnih lončnic in 198 lesnatih vrst.. Ogled botaničnega parka vključuje tudi ogled multivizije o parku, razstavo Drevesa Krasa, Geološke zbirke, Dendrološke zbirke, ogled fotografske razstave parka iz časa družine Scaramanga, rastlin parka, arheološke zbirke, zbirke Minerali v slovenskih kraških jamah ter zbirke Dinozavri s Kozine. Pohodniki se bodo od tu podali na pohod po KOSOVELOVI POTI do Tomaja. Pot je dolga 7 km, za kar bo potrebno cca 2,30 ure hoda. Ostali se bodo z avtobusom odpeljali do vhoda v jamo VILENICO. Vilenica je zaslovela že v 17. stoletju kot prva turistična jama v Evropi. Vsi se bomo spet dobili v Tomaju, se sprehodili po vasi in obiskali KOSOVELOVO DOMAČIJO. Druženje bomo nadaljevali ob poznem kosilu (večerji), na turistični kmetiji v Avberju. Odhod proti domu je planiran od 18.30 do 19.00 ure.

Člani in članice Društva MSBZT Nova Gorica prinesite s seboj le dobro voljo, dopoldansko malico in pijačo. Svojci in prijatelji pa prinesite še prispevek za skupen popoldanski obrok in vstopnine (cca 25-30 €)

Vsem, predvsem pa pohodnikom priporočamo udobna oblačila in obutev.

Odhod avtobusa iz avtobusne postaje (AP) Tolmin ob 6.30 uri, iz AP Nove Gorica ob 7.30 uri, AP Šempeter (cvetličarna Kofol) 7.40 in iz AP Ajdovščina ob 8.10 uri.

Vstop na avtobus je možen tudi na vmesnih postajah iz Tolmina do Nove Gorice, do Ajdovščine pelje avtobus po avtocesti.

Prijavite se do ponedeljka 19. maja 2014

Ob prijavi navedite: ime, priimek, vstopno postajo, kaj bi se udeležili (pohoda ali ogleda Vilenice), tel. številko in članstvo DMSBZT da ali ne.

Na pohod se vsakdo poda na lastno odgovornost!

Prijave zbira Slavica Babič:

slavica.babic@gmail.com, ali 05/3031550, ali SMS na 068 120 695