Vabilo na strokovno ekskurzijo – ogled jamske urgentne bolnice v

Spoštovane članice in člani Društva MSBZT Nova Gorica!

Vabimo vas na strokovno ekskurzijo – ogled jamske urgentne bolnice v Budimpešti od 13. Do 15. Junija 2014

V letu 2014 se bomo z avtobusom odpravili na tridnevno strokovno ekskurzijo v Budimpešto in obiskali jamsko urgentno bolnice iz 2. svetovne vojne, v med seboj povezanih jamah in kleteh pod grajskim hribom, ki je kot muzej »JAMSKA BOLNICA - TAJNA URGENTNA BOLNICA IN JEDRSKI BUNKER« odprla svoja vrata leta 2008.

Seveda si bomo na poti do Budimpešte ogledali veliko znamenitosti in lepot na Dunaju, Bratislavi in Budimpešti. Na oglede se bomo podali peš, z avtobusom, pa tudi s plovili. Privoščili si bomo večerjo na ladji, prespali v hotelih, predvsem pa veliko videli in doživeli.

Odhod: 13.6.2014:
  • iz avtobusne postaje Tolmin: 2.00
  • iz avtobusne postaje Nova Gorica: 2.50
  • iz avtobusne postaje Šempeter (pri cvetličarni Kofol): 3.00
  • iz avtobusne postaje Ajdovščina: 3.30

• Vrnitev domov: 15.6.2014 v poznih nočnih urah

Za ekskurzijo bomo člani in članice Društva MSBZT Nova Gorica odšteli 200 €, nečlani pa 249 €. Plačilo je možno poravnati na obroke ( 7, 6, 5, 4, 3, 2,- obrokih ali v enem obroku), odvisno od časa prijave.

PRIJAVITE SE PISNO: Damjani Polanc, Društvo MSBZT Nova Gorica, Rejčeva 4, 5000 Nova Gorica ali na e. naslov: info@drustvo-mszt-novagorica.si . Glede na prejeto prijavo dobite domov položnico (za plačilo v enem znesku) ali več položnic (za obročno plačevanje).

Ob prijavi navedite: ime in priimek, naslov, telefon, članstvo v Društvu MSBZT Nova Gorica (DA/NE). Pripišite tudi, če želite obročno plačevanje ( število obrokov) ali želite plačati v enem znesku.

Prijave zbiramo od novembra 2013 do 20. maja 2014, oziroma do zasedbe mest.

Za potovanje potrebujete potni list ali osebno izkaznico. Valuta v Avstriji in na Slovaškem je euro, na Madžarskem pa forint. Priporočamo da si forinte nabavite že doma.

Dobra družba in odličen program, ki je na drugi strani, VABITA, da se pridružite!

LOGO MSZTB

NA VALOVIH DONAVE: DUNAJ, BRATISLAVA & BUDIMPEŠTA in JAMSKA BOLNICA - TAJNA URGENTNA BOLNICA IN JEDRSKI BUNKER

ODHOD: 13. junij 2014

1. dan: TOLMIN – NOVA GORICA – AJDOVŠČINA – DUNAJ – BRATISLAVA

Odhod avtobusa ob 2:00 iz Tolmina, ob 02.50 iz Nove Gorice, ob 03.00 iz Šempetra, ob 03.30 iz Ajdovščine in vožnja proti Dunaju. Zunanji ogled dvorca Schönbrunn - letne rezidence Habsburžanov, sprehod po parku in vrtovih z veličastno Glorietto. Avtobusni ogled avstrijske prestolnice po dunajskem ringu, okrog katerega se nizajo mogočne stavbe: Belvedere, znamenita dunajska opera, Mestni park, umetnostno zgodovinski in naravoslovni muzej, Parlament, Mestna hiša, Borza, Uranija,… Sprehod po mestnem središču, od spomenika Marije Terezije mimo Hofburga - zimske rezidence Habsburžanov in cesarskih grobnic do cerkve Sv. Štefana. Po ogledih vkrcanje na katamaran in vožnja po Donavi proti slovaški prestolnici. Po prihodu v Bratislavo nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA

Zajtrk in ogled Slovaške prestolnice. Vzpon na grajski grič, do bratislavskega gradu z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Obisk Slavina, monumentalnega spomenika padlih v 2. svetovni vojni; sprehod po Michalski in Venturski ulici; postanek pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov; sprehod do sedeža Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica ter do palače rodbine Keglevič, pri kateri je bil pogosto v gosteh Beethoven. Ogled veličastne gotske katedrale Sv. Martina, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrske kralje. Oglede bomo zaključili pred zgradbo Redute. Avtobusna vožnja v Budimpešto. Postanek na Citadeli, od koder je najlepši razgled na prestolnico in nastanitev v hotelu. Zvečer plovba pod čudovitimi mostovi Budimpešte z večerjo in pijačo na ladji. Nočitev.

3. dan: BUDIMPEŠTA – LJUBLJANA – AJDOVŠČINA – NOVA GORICA – TOLMIN

Po zajtrku sledi avtobusni in peš ogled madžarskega glavnega mesta: Opera, Trg herojev, Mestni park, Vajda Hunyadijev dvorec, Štefanova cerkev, Budim s kraljevo palačo, Matjaževo cerkvijo in Ribiško utrdbo. Obisk jamske urgentne bolnice iz 2. svetovne vojne, v med seboj povezanih jamah in kleteh pod grajskim hribom, ki je kot muzej »JAMSKA BOLNICA - TAJNA URGENTNA BOLNICA IN JEDRSKI BUNKER« odprla svoja vrata leta 2008. Sledi nekaj prostega časa na popularni sprehajalni ulici Vaci, z restavracijami, številnimi lokali in trgovinami. V popoldanskih urah začetek potovanja proti domu, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah

CENA VKLJUČUJE:
  • avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine,
  • 1 polpenzion (zajtrk, večerja) v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v Bratislavi,
  • vožnjo z ladjo - katamaranom po Donavi iz Dunaja v Bratislavo,
  • 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Budimpešti,
  • križarjenje z večerjo in pijačo (1 kozarec vina ali soka in mineralna voda) v Budimpešti,
  • zunanje oglede po programu,
  • vstopnino za ogled jamske bolnice
  • stroške vodenja in organizacije potovanja,
  • osnovno nezgodno zavarovanje.
  • DDV.

• DOPLAČILO ob prijavi: enoposteljna soba 45€; vodniku na poti: okvirni zneski vstopnin: Bratislava:katedrala Sv. Martina 2€, Dunaj: cesarske grobnice 5€, Budimpešta: Matjaževa cerkev 5€, Ribiška trdnjava 4€