Vabilo na enodnevno strokovno ekskurzijo v Olimje, kjer bomo obiskali staro lekarno v minoritskem samostanu

Spoštovane članice in člani društva MSBZT Nova Gorica!

Vabljeni ste na enodnevno strokovno ekskurzijo v Olimje, kjer bomo obiskali staro lekarno v minoritskem samostanu

Do stare lekarne v Olimju se bomo odpeljali z avtobusom in obiskali več krajev in znamenitosti na poti.

Avtobus bo odpeljal 28.9.2013 iz avtobusne postaje:

• Tolmin: ob 6.00
  • Nova Gorica: ob 6.50
  • Šempeter pri cvetličarni Kofol: ob 7.00
  • Ajdovščina: ob 7.30

• Na avtobus lahko vstopate tudi na vmesnih postajah do Nove Gorice. Iz Šempetra se peljemo po avtocesti do Ajdovščine, nato zopet po avtocesti do Ljubljane. Od tu nas bo pot vodila proti Dolenjski v Pleterje, kjer bomo obiskali kartuzijanski samostan, muzej na prostem, pa še kaj. Nadaljevali bomo proti Brežicam in obiskali Posavski muzej na Brežiškem gradu. Po zanimivih ogledih nas bo pričakalo kosilo na turistični kmetiji na Bizeljskem, kjer bomo imeli tudi možnost ogleda repnic-jam v naravi, ki so nastale skozi čas in predstavljajo naravne shrambe za živila. Na Bizeljskem ne bo šlo brez pokušine penin znanega proizvajalca Istenič. Od tu se bomo odpravili proti Kozjanskemu. V Olimju se bomo ustavili v stari lekarni, ogledali si bomo botanični vrt z več kot 200 zdravilnimi rastlinami in za konec poskusili čokolado v čokoladnici pri minoritskem samostanu.

Iz Olimja bo avtobus odpeljal proti domu po 18.30.

Vabljeni, z vami bo druženje bogatejše!

Člani in članice Društva MSBZT Nova Gorica vzemite s seboj le dobro voljo, za vse ostalo je poskrbljeno.

PRIJAVNICA ZA EKSKURZIJO LEKARNE V OLIMJU. Prijavite se do 24.9.2013 na naslov: Društvo MSBZT Nova Gorica, Rejčeva 4, 5000 Nova Gorica ali preko e-naslova: info@drustvo-mszt-novagorica.si

IME IN PRIIMEK ZAPOSLITEV AVTOBUSNA POSTAJA PODPIS

1………………………………………………………………………………………………….