Ponovno vabilo na pohod po Pliskini poti 24. novembra 2012

pliskina potZaradi slabega vremena se na pohod po Pliskini poti na dan 27.10.2012 nismo odpravili. Zmenili smo se, da se na pohod ne odpravimo 10.11.2012 (rezervni datum) kot smo planirali, če nam vreme na dan 27. oktobra ne bo naklonjeno, temveč 24. novembra 2012.

Kras je lep v vseh letnih časih, zato ga bomo obiskali malo kasneje kot smo načrtovali. Tokrat nismo pozabili rezervirati tudi lepega vremena, zato vabljeni na odkrivanje lepot kraške pokrajine! Pohod se bo začel v Pliskovici ob 10. uri. Tam nas bo počakal Samo Milanič, ki nas bo vodil po 6 kilometrov dolgi poti, brez omembe vrednih vzponov in spustov. Na pohodu bomo odkrivali življenje Kraševcev včasih in danes. Pot nas bo vodila po kolovozih in stezah, ujetih med dolge kamnite zidove, izza katerih spomladi kuka živo pisano cvetje suhih kraških travnikov, jeseni pa grmi v škrlat odetega ruja ustvarjajo pravljično pokrajino. Ogledali si bomo tudi ostanke poljske bolnišnice iz prve svetovne vojne, ki je delovala v zaledju soške fronte. Po dobrih dveh urah hoje je predvidena pokušina kraških kulinaričnih dobrot.

Odhod avtobusa bo iz avtobusne postaje (AP) Ajdovščine ob 8.50 uri, iz AP Šempeter - pri pošti ob 9.20. Iz Šempetra nadaljujemo pot v Pliskovico. Za kolegice in kolege iz Soške doline je odhod avtobusa iz AP Tolmin ob 8.10, iz AP Nova Gorica ob 9.10. Iz Nove Gorice nadaljujemo pot v Pliskovico.

Prevoz in skupni obrok članom Društva MSBZT Nova Gorica, krije društvo. Svojci, oziroma nečlani društva si obrok plačajo sami. Kljub predvideni pokušini kraških dobrot, vzemite s seboj, poleg dobre volje, malico in pijačo.

Prijavite se do sobote 17.11.2012. Ob prijavi navedite: ime, priimek, vstopno postajo, tel. številko in članstvo Društvo MSBZT da ali ne. Vsi, ki ste se prijavljali za pohod 27.10.2012 in bi se pohoda udeležili 24. novembra, se prosim ponovno prijavite.

Prijave zbira Damjana Polanc: info@drustvo-mszt-novagorica.si ali preko tel. 031 255 972.

Vljudno vabljeni!