Vabilo na pohod po Pliskini poti 27.10.2012, rezervni termin 10.11.2012

pliskina potV dolžini šestih kilometrov je pot brez omembe vrednih vzponov in spustov speljana po nekdaj obdelanem svetu, ki se danes vse bolj zarašča. Ob poti spoznavamo kako narava oblikuje podobo kraške krajine in kako jo pri tem oblikuje človek. Spoznavamo kako so Kraševci živeli in še živijo od zemlje, koliko truda je bilo potrebno, da so kamniti svet spremenili v njive, travnike in pašnike. Vidimo, kaj vse so znali narediti iz kamenja, kako so se na brezvodnem površju znali oskrbeti z vodo, kako so znali izkoristiti darove narave. Sprehodili se bomo tudi mimo ostankov poljske bolnišnice iz prve svetovne vojne, ki je delovala v zaledju soške fronte. Pot pa ni namenjena le spoznavanju preteklosti in sedanjosti, ampak nam ponuja prijeten, dobri dve uri trajajoč sprehod po kolovozih in stezah, ujetih med dolge kamnite zidove, izza katerih spomladi kuka živo pisano cvetje suhih kraških travnikov, jeseni pa grmi v škrlat odetega ruja ustvarjajo pravljično pokrajino.

v Pliskovici nas bo ob 10 uri čakal Samo Milanič, ki nas bo vodil po lepi Pliskini poti. Po pohodu je predvidena pokušina kraških kulinaričnih dobrot.

Odhod avtobusa iz avtobusne postaje (AP)Ajdovščine ob 8.30 uri, iz AP Šempeter - pri knjigarni ob 9.00, iz AP Nove Gorice ob 9.10 uri in iz AP Tolmina ob 8.00 uri do 9.10 počakamo na avtobus iz Šempetra na AP Nova Gorica. Vstop na avtobus je možen tudi na vmesnih postajah samo na navedeni poti - ob prijavi jih navedite.

Iz Pliskovice se vračamo v popoldanskih urah.

Prijavite se do torka 23.10.2012. V primeru slabega vremena se pohod prestavi na rezervni termin, potrebne so ponovne prijave do torka 6.11.2012.

Ob prijavi navedite: ime, priimek, vstopno postajo, tel. številko in članstvo DMSBZT da ali ne. Prevoz in skupni obrok članom Društva MSBZT Nova Gorica, krije društvo. Svojci, oziroma nečlani društva si obrok plačajo sami.

Kljub predvideni pokušini kraških dobrot, vzemite s seboj, poleg dobre volje, malico in pijačo.

Vljudno vabljeni!

Prijave zbira Damjana Polanc: info@drustvo-mszt-novagorica.si ali preko tel. 031 255 972

Vabilo v priponki